top of page
  • Obrázek autoraPetra Domesová

Cyr

V rámci celostního přístupu pracuji ve své praxi s vlivem stravy na zdraví zvířat. Práci se stravou považuji za nejjednodušší složku tohoto přístupu, zároveň však za velmi efektivní v rámci prevence zdraví. Při zdravotních problémech je strava základním stupněm řešení daného problému, na který navazují další kroky. A přesto je tento faktor tak často opomíjen.

Dnes Vám přináším příběh Cyra - nyní již 7-letého rhodéského ridgebacka.

S Cyrem jsem se poprvé setkala před 3 lety. Trpěl především chronickými kožními problémy -- svědivostí, záněty kůže (bakteriální, kvasinkové, plísňové), srst vypadala jako prožraná od molů, kůže zapáchala po kvasinkách. Také se opakovaně objevovaly záněty uší. Cyr trpěl nadváhou (59kg) a celkově se projevoval sklesleji a unaveněji. Krmen byl komerční extrudovanou stravou.

Po vyšetření byla u Cyra zjištěna hypotyreóza (snížená funkce štítné žlázy), proto byly nasazeny léky na tento zdravotní problém a zahájena regenerace organismu pomoci přípravků Energy a klasických léků - antibiotická a protiplísňová léčba.

Během roku se zdravotní stav Cyra výrazně zlepšil, nicméně stále se nám nedařilo jeho zdravotní stav podpořit natolik, aby se jeho problémy (byť v již v menší míře) v určitých intervalech neobjevovaly znovu.

Zásadní změna nastala až se změnou stravy. Změnu stravy jsme zkoušeli i dříve, ale bez výrazného efektu. Nyní jsme však zvolili vysoce kvalitní stravu Reico Vital-Systme. Během tří měsíců se stav Cyra zlepšil natolik, že jsme mohli vysadit i veškerou podpůrnou přírodní léčbu a nyní jsou to již 3 roky, kdy Cyr je zdravým spokojeným psem, bez kožním problémů, s krásnou lesklou srstí a vynikající kondicí a osvalením. Po nadváze již není ani památka (51kg). Cyrovi zůstávají pouze léky na štítnou žlázu, které bude brát do konce života.

Ptáte se na důvod, proč strava Reico působí tak pozitivně na zdraví zvířete? Důvodů může být více. Je to strava vytvořená v souladu s potřebami psů a koček, je z kvalitních surovin nezatížených chemicky, je velmi šetrně zpracovaná a doplněná o jedinečnou minerální rovnováhu. Stravu doporučujeme našim klientům již čtvrtý rok a přináší radost v naší ordinaci zdravým i nemocným zvířatům. Prostě pomáhá a často i jen samotná léčí.

Kožní problémy jsou v dnešní době velmi častým zdravotním problémem. Odráží vnitřní stav organismu a základem řešení je vždy práce se stravou a regenerací střeva, které je základem imunity celého organismu.

Tady máme některé z dalších spokojených čtyřnohých parťáků, kteří si podobnými problémy jako Cyr prošli. Naštěstí tyto stavy jsou velmi často vratné a dá se s nimi krásně pracovat.

Pokud řešíte podobné, nebo jiné problémy u svého čtyřnohého přítele a potřebujete konzultaci v prevenci zdraví či nemoci, tak nás neváhejte kontaktovat. Rádi Vám poradíme s výběrem stravy i přírodní léčbou Vašeho parťáka.


20 zobrazení0 komentářů
bottom of page