top of page
  • Obrázek autoraPetra Domesová

Úplňkové noci

Úplňkové noci jsou někdy těžké a jindy inspirativní. Ta dnešní přišla se zprávou, že nemáme zapomínat na osobnosti zvířat. Zvířata, stejně jako lidé, jsou osobnosti s určitým smyslem svého bytí na tomto hmotném světě. Jsou to bytosti ukazující nám pravou všeobjímající lásku a život v přítomnosti. A ten další level? Jejich andělská činnost ve smyslu zrcadlení a léčení....

A přesto jejich osobnost často popíráme, nevidíme jejich individualitu, kterou popřeme na úkor jednoduchosti našeho života. Proč? Vždyť to tak děláme velmi často i u sebe, nemáme čas na individuální řešení (a často také máme strach), rozhodnutí, stát v pravdě v běžném životě a vnímat především sebe samé a svá zvířata.

Ale zvířata ví vše, ony nepotlačují sebe sama, jen se pro nás přizpůsobí....

A proč píšu tak složitě?

Protože nastal čas změny a uvědomění. Můžeme začít jen jednoduchými věcmi a to jsou opakovaně zmiňovaná má slova - naplňování přirozených potřeb zvířat - podle jejich druhu a podle jejich individuální osobnosti.

V praxi klidně začněte skrz hmotnou rovinu - např. uvědoměním, že už i vhodnou stravu pro svého psa/kočku upravím podle jeho nároků a vnímavosti. Prostě vnímám, co mu sedí a co ne. Nebudu striktně řešit tabulkové hodnoty a vědecké podklady, především když to mému zvířeti nesedí. Byste nevěřili, jaký hubeňour může přijít do ordinace jen proto, že majitel mu nezvýší krmnou dávku, protože to neodpovídá tabulce na obalu krmiva - zde se jedná o nerovnováhu ve sféře rozumu majitele. Druhý extrém můžete pozorovat v rámci nerovnováhy emoční - kdy krásné mladé zvíře trpí nadváhou, protože je zhlceno opičí láskou majitele a posléze především nadmírou krmné dávky ze strachu, aby jeho miláček neměl hlad. A v tomto smyslu individuálního přístupu např. ke krmení zvířat bych mohla pokračovat celou řadou dalších příkladů.

A protože většinu z vás čeká vánoční lebedění a rozjímání, máme možnost ponořit se i do svého já. Zkuste se třeba jen tak na chvíli zastavit a ponořit se i do společného rozjímaní s duší vašeho čtyřnohého parťáka. Třeba zaslechnete zprávu, kterou Vám přináší. Může to být už jen skrz jeho vzhled, charakter, povahu, chování. Nebo třeba také skrz jeho postižení nebo nemoc, kterou Vám něco z Vašeho života zrcadlí. Poděkujme jim za toto všechno. Jsou to naši andělé.

A pokud tento postoj a přístup aspoň trošku sdílíte, tak zvažte, co můžete skrz naplňování přirozených potřeb zvířat pro Vašeho čtyřnohého parťáka udělat či změnit. Hledejte pro ně především individuální řešení a individuální průvodce jejich životem, ať už v prevenci zdraví či řešení zdravotních problémů.

Nezapomínejme, že jejich duše chce být svobodná stejně jako ta Vaše.


28 zobrazení0 komentářů
bottom of page